Menu

Communicatietraining

Ontwikkel je communicatieve vaardigheden

100%

Afgestemd op jouw wensen met 100% gegarandeerd resultaat.

25

Al 25 jaar actief als strategisch partner in talentontwikkeling.

@

Al onze trainingen zijn online mogelijk.

Onze communicatietrainingen

Communicatie is key, zoals we vaak zeggen. Niet alleen in een relatie, maar ook op de werkvloer. Met een heldere en duidelijke communicatie weten je collega’s bijvoorbeeld waar ze aan toe zijn of weet de klant want hij van jullie dienst of product kunt verwachten. Maar communicatie bestaat niet alleen uit het stroomlijnen van de tekstuele en verbale communicatie tussen zender en ontvanger, waarbij argumenteren, overtuigen, beïnvloeden en presenteren van toepassing zijn.

Onder communicatie valt ook bedrijfscommunicatie (huisstijl, imago), persoonlijke communicatie (gesprekstechnieken), het verbeteren van je (tekstuele) taalvaardigheid en het inzetten van de juiste non-verbale communicatie. Bij non-verbale communicatie gaat het vooral om je houding en je gezichtsuitdrukking, waar men veel uit opmaakt. Daarnaast kan een afbeelding in een tekst meer teweeg brengen dan de lappen tekst die er omheen staat. Al met al kun jij of de organisatie door middel van een communicatietraining bij Prof Trainingen jezelf en de organisatie ontwikkelen en de prestaties verbeteren.

Heb je vragen over onze communicatietraining? We helpen je graag verder! Neem contact op via onderstaande buttons.

Communicatietraining modules

De communicatietraining stemmen we af op de wensen en doelstellingen van jou of de organisatie en is daarom altijd op maat gemaakt. De trainingen geven we op een van onze locaties, bij je thuis of incompany en kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd voor zakelijk en persoonlijk belang. Het is mogelijk onderstaande communicatiemodules met elkaar te combineren of een bepaald onderwerp aan te vragen. Bekijk hieronder onze communicatietrainingen, opleidingen, cursussen en modules:

OnzeCommunicatietraining

Verbeter jouw communicatie

De Cursus Effectief communiceren wordt afgestemd op de ontwikkeldoelen van jou als deelnemer. Op zeer interactieve wijze leer je snel en doeltreffend jouw communicatie te verbeteren. In een ochtend, inclusief heerlijke lunch, wordt je volledig corona proof, uitgedaagd en zal je veel leren. Ook coaching naderhand om echt blijvend resultaat te boeken is inbegrepen.
Meer info en aanmelden

Teambuilding 9.3

Herken je dit? Na alle quarantainejaren waarin collega’s op steeds grotere afstand van elkaar zijn geraakt, is de behoefte aan verbinding nu groter dan ooit. Echter, de meeste teamuitjes zijn meer-van-hetzelfde-uitgekauwde-heidagen. Daarom hebben wij in samenwerking met de allerbeste inspirators TeamBuilding 9.3 ontwikkeld.
Meer info en aanmelden

Het voeren van lastige gesprekken

In de training lastige gesprekken voeren leren we de deelnemers hoe een gesprek te voeren dat als lastig wordt bestempeld. En die komen we in de dagelijkse praktijk nogal eens tegen. Met deze training leid je de gesprekken met minder emotie makkelijker naar het gewenste doel
Meer info en aanmelden

Leren communiceren

Zeer praktijkgerichte training voor mensen die beter willen leren communiceren. Na deze training ben je in staat om jouw belangen, ideeën en gevoelens op een heldere manier naar voren te brengen. Je kunt omgaan met tegenwerpingen en aansluiting vinden bij gesprekspartners.
Meer info en aanmelden

Overige trainingen

 • Effectief communiceren voor gevorderden
 • Concise communicatie
 • Leiding krijgen, hebben en houden in gesprekken
 • Vraagstelling
 • Beïnvloeden
 • Presenteren
 • Klachten afhandeling
 • Klantgerichte communicatie
 • Effectief vergaderen en overleg voeren
 • Non-verbale communicatie
 • Overtuigend presenteren
 • Story telling
 • Service- en klantgericht werken
 • Onderhandelen
 • Overtuigen
 • Telefonisch afspraak maken
 • Telefonische acquisitie

Op maat gemaakte communicatietraining

Onze trainingen zijn afgestemd op de praktijksituatie, daarom maken we voorafgaand aan de trainingen een nulmeting om te zien waar jij of de organisatie nu staat en bespreken we waar jullie heen willen. Met deze vastgestelde langetermijndoelstellingen gaan we gezamenlijk aan de slag. Door de juiste nazorg die je van ons op korte en lange termijn ontvangt zorgen we voor een duurzaam resultaat.

Wat betaal ik voor een communicatietraining?

Het is lastig om een vast tarief te vermelden, omdat we de trainingen afstemmen op de praktijk en jouw wensen. Wil je een prijsindicatie? Neem dan contact met ons op via 085 8640200. We bespreken graag wat we voor jou of de organisatie kunnen betekenen.

Onze trainingsmethode

We zetten ons al meer dan 25 jaar in voor het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. In de loop der jaren hebben we een eigen trainingsmethode ontwikkeld, de BIMAS-methode, die zorgt voor een langdurig resultaat. Om het gewenste resultaat te behalen, lopen we 5 stappen door:

 1. Bewustwording
 2. Inspiratie
 3. Motivatie
 4. Activatie
 5. Stimulatie

Weten wat deze stappen precies inhouden? Bekijk dan de pagina over onze trainingsmethode.

Bekijk onze andere trainingen

Naast de op maat gemaakte communicatietrainingen, bieden we op maat gemaakte trainingen voor andere vaardigheden aan, namelijk:

Neem contact op met Prof Trainingen

Heb je interesse in het volgen van een communicatietraining? Of ben je benieuwd naar een van onze andere trainingen? Bel ons via 085 8640200.

Wat zeggen onze opdrachtgevers

"Ik heb een unieke methode en veel over mensen geleerd. Dat maakt mij succesvol en de klant blij!"
Alie Feenstra
Top keukenverkoper
"De samenwerkingstraining heeft zowel mij persoonlijk als het team veel gebracht. Een dikke 9!"
Lucas Elmersdorp
Supportmedewerker King Software
"Al meer dan 12 jaar werk ik samen met Prof Trainingen. Iedere keer wordt op maat alles geregeld."
Andy Janssen
Salesdirector bij G4S
"Vooral de praktijkgerichte kant van de opleiding was voor mij goed bruikbaar in mijn werkzaamheden!"
Diederik van der Linden
HR Manager KPN Business
Onder nemer Rico van Doorn
"Ik heb heel veel salestrainingen mogen volgen. Maar dit is echt sales 2.0!"
Rico van Doorn
Ondernemer
"We krijgen altijd ongelooflijk veel energie en nieuwe ideeën tijdens en na onze trainingen. Geweldig"
O.R. van Beenen Industriële automatisering.
Alle leden unaniem
"Praktisch, creatief, bruikbaar, inspirerend. Iedere ondernemer moet dit zichzelf gunnen."
Luc van Poll
Ondernemer
"De "Feel good, feel better-training" heeft bij gedragen aan mijn geluk, Wie wil dat nu niet?"
Ellen Pasveer
Docente
"Geweldige stappen gemaakt en super begeleiding in maatwerk training na onze fusie"
O.R. van OZ export
Alle OR leden
9.3
Onze opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3!

Investeren in (nog) beter communiceren

In alles wat we doen, zowel thuis als op het werk, is communicatie de basis. Vaak is niet optimale communicatie de oorzaak van allerlei misverstanden, inefficiëntie, frustratie, stress en mindere resultaten.

Investeren in de juiste opleidingen, cursussen of trainingen in communicatie geven blijvend resultaat. Daardoor merk je het effect op zowel het werk als thuis!

Op een unieke, gestructureerde en effectieve manier aan jouw eigen communicatie werken door middel van trainingen, cursussen, opleidingen, workshops seminars en masterclasses.

Prof Trainingen heeft in samenwerking met educatieve uitgeverij Lernigi 1983 een aantal zeer effectieve programma’s op het gebied van communicatie samengesteld. Deze programma’s worden altijd op maat aangepast aan zowel de organisatie als de individuele deelnemer. Op deze wijze wordt het ontwikkeldoel altijd behaald en geven we 100% tevredenheidsgarantie af.

We hebben met alle deelnemers een intake en een nulmeting om te zien waar men nu staat en zorgen dat het programma en de groep perfect op elkaar afgestemd zijn, om te zorgen dat mensen ook met en van elkaar kunnen leren en zo een optimaal duurzaam resultaat wordt gekregen.

MeerTrainingen

Training persoonlijke ontwikkeling

Haal het beste uit jezelf en bloei op door een training persoonlijke ontwikkeling te volgen bij Prof Trainingen. De training stemmen we af op jouw doelen.
Meer info en aanmelden

Verkooptraining

Sales en klantcontact is topsport. En niemand kan topsport bedrijven zonder te trainen. Prof Trainingen biedt zulke trainingen, voor zowel beginnende als ervaren commercieel-, sales-, en verkoopmedewerkers.
Meer info en aanmelden

Managementtraining

Als manager kun je het verschil maken. Met een passende managementtraining gaan medewerkers je meer waarderen, maar voelen ze zich ook plezieriger op het werk en daardoor gaan ze beter presteren.
Meer info en aanmelden

Leiderschapstraining

Een goede leider zijn is lastig. De leiderschapstraining geeft je de juiste handvatten om te groeien als leider. Het effect merk je zowel thuis als op het werk.
Meer info en aanmelden

Ondernemingsraad en medezeggenschap training

De betrokkenheid van de achterban vergroten, de samenwerking met de bestuurder verbeteren: er komt nogal wat kijken bij het werk van or-leden. Zorg voor een goede, duurzame besteding van het scholingsbudget met een or-training van Prof Trainingen.
Meer info en aanmelden

Communicatietraining

We bieden communicatietrainingen aan voor elke communicatietak. Betere communicatie is dé stap naar betere resultaten, zowel voor je organisatie als persoonlijk.
Meer info en aanmelden

Samenwerkingstraining

Een hecht team, dat goed op elkaar ingespeeld is, zorgt voor betere resultaten. Investeren in de juiste trainingen in het verbeteren van samenwerking draagt dus ook bij aan betere resultaten én aan meer plezier op de werkvloer.
Meer info en aanmelden

Cursussen voor het Onderwijs

De cursussen & trainingen voor het Onderwijs van Prof Trainingen zijn altijd ontwikkeld door mensen uit de praktijk. Vandaar dat ze ook aansluiten op de dagelijkse praktijk en via onze unieke methode ook zorg dragen voor blijvend resultaat.
Meer info en aanmelden

Overige trainingen

Prof Trainingen is dé specialist als het gaat om het tot groei en bloei laten komen van talent. Dat doen we met trainingen op heel veel gebieden. Sommige trainingen laten zich lastig onder één noemer vangen. Die vind je dus hier.
Meer info en aanmelden

Ontvang als eerste

het laatste nieuws

Wij werken samen met

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies